Korkeapainelinjat

Korkeapainelinja on kustannustehokas järjestelmä tehtaiden sivuvirtamateriaalien siirtoon, mikäli siirtomatkan etäisyys on pitkä. Linja siirtää materiaalia kovalla paineella putkea pitkin haluttuun paikkaan. Siirtomatka voi olla jopa kilometrin. Järjestelmällä voidaan siirtää erilaisia sivuvirtamateriaaleja hienojakoisesta pölystä karkeampaan, jopa 100 mm pitkään tikkumaiseen hakkeeseen.

Teräsputkista valmistettu linja kestää hyvin kulutusta. Itse puhallin on ns. puhtaalla puolella eli siirrettävä materiaali ei kuluta puhallinta. Järjestelmän etuna on myös pienet huoltomenot. Linjan siirtokapasiteetti on 500-100.000 kg/h. Suunnittelussa tärkeintä on putkien oikea mitoitus, jotta linja toimii tehokkaasti. Siirtopuhaltimena käytetään kiertomäntäpuhallinta, jonka hyötysuhde on jopa yli 90 %.

Järjestelmää käytetään esim. suodattimella käsiteltävän materiaalin siirtämiseen. Tässä suodattimen pohjalle kertyvä pöly siirretään korkeapainelinjaa pitkin jopa kilometrin päähän tehtaasta. Järjestelmä soveltuu hyvin paikkoihin, missä sivutuotteen varastoille ei löydy tilaa varsinaiselta tehdastontilta tai tilanteessa, jossa sivutuote halutaan siirtää tehtaalta esim. jatkojalostuspaikkaan.

Olemme valmistaneet siirtolinjoja jo yli 25 vuotta. Olemme erikoistuneet mekaanisen puunjalostusteollisuuden sivuvirtatuotteiden siirtoon, mutta linjaa voidaan soveltaa myös muiden sivuvirtojen siirtoon. Kysy lisää!

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme!

Korkeapainelinja

  • kustannustehokas siirtojärjestelmä mikäli etäisyydet ovat pitkiä
  • siirtomatkat 200-1 000 m
  • siirtokapasiteetti 500–100 000 kg/h
  • siirtopuhaltimena käytetään kiertomäntäpuhallinta, hyötysuhde jopa yli 90%
  • siirtopuhallin puhtaalla puolella, siirrettävä materiaali ei kuluta puhallinta
  • teräsputkista valmistettava siirtolinja kestää hyvin kulutusta
  • pienet huoltokustannukset

Korkeapainelinjat